8 Kasım 2015 Pazar

Maaşlara Enflasyon Zammı Yolda



Maaşlara Enflasyon Zammı Yolda


SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin gözü enflasyonda. Merkez'in yaklaşık yüzde 8 olan yıllık enflasyon tahmini emekliyi sevindirdi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında zam gelirken memur emeklileri fark alacak


Zamlarını enflasyona endeksli alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayına ilişkin beklentileri arttı. 6 aylık Haziran- Aralık enflasyonunun yüzde 3'ün üzerinde çıkacağı öngörüsü ile de memur emeklilerine enflasyon farkı zammı görüldü. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta 2015'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.


6 AYLIK FARK YATACAK


Merkez Bankası'nın 2015'e ilişkin enflasyon tahmininin yükseltilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının artacağı beklentisi ortaya çıktı. Merkez 2015 enflasyonu öngörüsünü ise 1 puan artışla yüzde 7.9'a yükseltti. 

Merkez'in 2016 yılı için Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) beklentisi ise yüzde 5 ile yüzde 8 aralığında ve orta notası yüzde 6.5 olarak tahmin edildi. Bankadan yapılan açıklamada, enflasyonun 2017 yılı sonunda ise yüzde 5'e yakın gerçekleşeceği, orta vadede ise yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı belirtildi.

 Yine enflasyon tahmininin yukarı çekilmesiyle, memurlar ve memur emeklilerinin de fark umudu arttı. Memurlar ve memur emeklileri, Ocak ayında, toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam alacak, ancak 2015 yılından enflasyon farkı oluşursa bu da maaşlara yansıtılacak. 

Bu yıl memur ve memur emeklilerinin maaşı Ocak'ta yüzde 3 artırılmıştı. Temmuz ayında da bir yüzde 3 zam daha yapılmış, ayrıca yılın ilk 6 aylık döneminden oluşan yüzde 1.76'lık enflasyon farkı maaşlara eklenmişti. Yine bu yılın ikinci 6 ayında enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, memur emeklileri enflasyon farkı alacak.


% 7'Yİ GEÇTİ


Ekim'de TÜFE bir önceki aya göre yüzde 1.55 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; yıllık enflasyon tüketici  fiyatlarında yüzde 7.58, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 5.74 oldu. Ekim ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında  tüketici fiyatları yüzde 7.69, yurt içi üretici fiyatları yüzde 5.58 artış gösterdi

Taşeron Kadroya Alınmada Asıl iş, yardımcı iş ayrımı nedir? Bu haberi paylaşın / yorum yapın:

Taşeron Kadroya Alınmada Asıl iş, yardımcı iş ayrımı nedir?

Faruk Çelik'ten Kamu Çalışanlarıyla İlgili Önemli Açıklamalar

Faruk Çelik'ten Kamu Çalışanlarıyla İlgili Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Gvüenlik Eski Bakanı Ak Pari Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Kamu çalışanlarıyla ilgili konuşulacak açıklamalArda bulundu.
Çelik özellikle 657 sayılı Kanunun bir reform sürecine tabi tututlması gerektiği, kamuda çalışanların arasındaki farklılığın ve adaletsizliğin giderilmesi için yeni çalışmalar yapılacağını söyledi
Kamuda çalışanalr tarafından çok sayıda şikayetin geldiğini belirten Çelik, kanunla belirlenen bir çok harften( 4a/4b/4c) oluşan ayrımın çalışanlar arasında da aynı işi yapmalarına rağmen farklı maddi ve sosyal haklara sebep olduğunu, yeni bir Personel mevzuat reformuyla daha doğru ayrımın yapılıp, her kim ne işte çalışıyorsa ona göre hakkını alması gerektiğini söyledi.
Çelik'e göre1 Kasım seçimiyle birlikte özellikle tek başına gelen iktidar 2019 yılına kadar çalışanalrın tüm sorunların halledecek. Seçim beyannamesiyle birlikte vaad edilen yenilikler bir an önce yapılacak. Çelik'in deyimiyle 657 kere değişen 657 sayılı Kanun artık yerini çağa uygun ve adalet ve eşitliği sağlayacak bir kanuna bırakacak
SGKREHBERİ-KAMUDAN HABERLER

Danıştay, klinisyen olmayan pataloji uzmanlarının acilde nöbet tutmayacaklarına karar verdi.

Danıştay, klinisyen olmayan pataloji uzmanlarının acilde nöbet tutmayacaklarına karar verdi.



AİLE HEKİMLİĞİ NÖBET ÜCRETİ DAVASI





















KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL