27 Haziran 2016 Pazartesi

LABORATUVAR NÖBET ÜCRETİ %50 ARTIRIMLIMI? OLACAK


Mahkemeden önemli karar, nöbetlerde acil servise hizmet Laboratuvar çalışanlarına yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti ödenmelidir.

















Mahkemeden önemli karar, nöbetlerde acil servise hizmet Laboratuvar çalışanlarına yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti ödenmelidir. ..........-sen tarafından açılan dava sonucunda mahkeme laboratuvarda görev yapan laboratuvar teknisyenlerine acil servis birimine sürekli hizmet vererek nöbet tuttukları sürelerde nöbet ücretlerinin % 50 oranında artırımlı ödenmesine hükmetti.
.....................Devlet Hastanesinde laboratuvar biriminde görevli bir laboratuvar teknisyeninin nöbetlerde acil servis birimine sürekli hizmet verdiği için nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesi için idareye bir başvuru yapmıştı. İdarenin başvuruyu reddetmesi üzerine ....................... tarafından dava açıldı.
Davayı görüşen Balıkesir İdare Mahkemesi verdiği kararda riskli birimlere nöbet süresince hizmet verenlerin bu birimlerin risk ve hizmet şartlarını geçici bir sürede olsa paylaştıkları ve nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmemesine ilişkin bir hüküm bulunmadığına dikkat çekildi. 

Mahkeme hastanede acil laboratuvar nöbeti tutan davacının nöbet tuttuğu süre zarfında acil servis hastalarına hizmet verdiğine dikkat çekerek, tuttuğu acil servis nöbetleri için yüzde 50 oranında artırımlı nöbet ücreti ödenmesi gerektiğine hükmetti.


KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL