16 Mart 2016 Çarşamba

EBELİK KONGRESİ


Değerli Meslektaşlarımız,

Kadın ve yenidoğan sağlığı göstergelerini yükseltme stratejilerinin gündemde olduğu bir dönemde, Derneğimiz bilimsel faaliyetleri kapsamında, 20-22 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara Bilkent Hotel & Convention Center’da III. Uluslararası IV. Ulusal Ebelik Kongresi'ni düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz ebeleri ile dünya ebelerini buluşturacak kongremizde, deneyim ve bilgilerimizi paylaşmayı, gerek kadın ve yenidoğan sağlığı, gerekse mesleğimizin sorunlarına ortak akıl, ortak ses üretmeyi hedefliyoruz.

Kongrede farklı kültürlerden ebelerin yaratacağı mozaik, çeşitli ebelik uygulamalarını paylaşmanın yanı sıra, bizleri kaynaştıracak ve güçlendirecektir.

Her zaman olduğu gibi, güncel yaklaşımlar doğrultusunda, alanında uzman konuşmacılarla oluşturulan kongre bilimsel içeriğini, gereksinim duyulan konulara yönelik kurslarla zenginleştirdik. Bu kongremizde, bir ilk niteliği taşıyan “Üç Nesil, Bir Kuşak Ebeliğin Buluşması”nı bir çalıştay düzenleyerek gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu çalıştayın ebelik tarihine, ulusal ve kültürel zenginliğimize önemli katkılar sağlamanın yanı sıra, mesleki ve bireysel gelişimimizi güçlendireceği inancındayız. Öte yandan, uluslararası alanda tanınmış önemli ebeler ve ülkemizin sağlık politikalarının belirlenmesinde söz sahibi sağlık yöneticilerinin katılımıyla güçlenen kongremizde; ebelik, kadın sağlığı, doğum ve yenidoğan sağlığı konuları ayrıntılı biçimde ele alınacaktır.

Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm meslektaşlarımızı, her alanda büyük desteğini gördüğümüz değerli akademisyenlerimizi, mesleğin geleceğini şekillendirecek ebelik öğrencilerini, klinikte yan yana çalıştığımız hekim ve hemşire arkadaşlarımızı kongremize bekliyoruz. Ebelik adına söyleyecek sözü olan tüm sağlık çalışanlarının kongreye yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz.

“Ebelere Yatırım Yapmak Sağlıklı Nesilleri Taahhüt Eder” Bu nedenle;  kadının olduğu her alanda var olan ebelerin; kadın ve yenidoğan sağlığı konularında ve sorunların çözümünde kilit rol oynadığının unutulmaması dileklerimizle,

Ülkemizin başkenti Ankara’da görüşmek üzere saygılar sunarız

Doç. Dr. F. Deniz SAYINER  Nesibe UZEL   Yrd. Doç. Dr. Nazan KARAHAN
Kongre BaşkanıKongre Başkanı    Kongre Başkanı

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL