31 Ekim 2015 Cumartesi

BU HABER DOĞRUMU? HAYDARPAŞA DA BİNALARDA SIKINTIMI VAR? CEVAP BEKLİYORUZ!!!

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde hastaların yaşamını hiçe sayan bir skandala imza atıldı.

Bugün.com.tr den Cihan Acar'ın haberine göre, hastanenin yanında inşa edilen otopark hastane duvarına zarar verdi. Bu nedenle çatlayarak ikiye ayrılan duvar alçı ve boyayla makyajlandı.












İstanbul’da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde zemin kattaki otoparkın yapım aşamasında çatlakların oluşumu nedeniyle 22 Ocak 2015’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla hastane boşaltılmıştı. 

BUGÜN'ün görüntülediği görüntülerde hastane içindeki çatlakların taşıyıcı kolanlarda dahi bulunduğu görünmekte. Ayrıca asansörün bulunduğu yerdeki zeminde de çatlaklar var. Hastanenin dış cephesindeki  ise 5-10 santimlik derin yarıklar görenleri korkuttu.

Geçtiğimiz haftaya kadar kapalı tutulan poliklinikler binası için inceleme başlatan yetkililer, yapılan ölçümlerin ardından işe girişti.
Binanın Her Yerinde Çatlaklar Var

Binayı ortadan ikiye bölen ana gövde alçı ve dolgu malzemesiyle kapandı. Çatlayan duvarlar metal menteşelerde birbirine tutturularak üzerleri örtüldü.
Yapılan bu hasar gizleme işlemlerinin ardından yetkililer hastaneyi geçtiğimiz günlerde hizmete açtı. Hastaneye gelen vatandaşlar olan bitenden habersiz tedavi olmak için sıraya girdi. Asansörlerin çalışmadığı bölümlerde yaşlı hastalar merdivenleri kullanmak zorunda kaldı.

Toprağın Altı Boşaltıldı
Hastanedeki bu skandal olayla ilgili konuşan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, çatlamalarla ilgili bir ön rapor hazırladıklarını ancak dikkate alınmadığını belirtti. Gökçe yapılan otopark inşaatında toprağın boşaltıldığını ve bu nedenle çatlakların oluştuğunu söyledi.

Çelik yerine Beton Bağlantı
Binanın temeli atılırken çelik bağlantı yerine beton bağlantılar kullanıldığını iddia eden, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasıİstanbul şube başkanı Erdal Güzel, " Temelin altından çelik bağlantılar yapılması gerekirken beton bağlantı yapılıyor. Daha sonra otopark inşaatı başlayınca yapılan bu poliklinik binası hızla kayıyor ve çatlıyor" dedi.

Hastane Binası Kullanılamaz Halde

CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de tedbirsizce yapılan çalışmalar yüzünden yeni bir binanın kullanılamaz hale geldiğinin altını çizerek hastaların mağdur olduğunu söyledi. Öğüt, "Buranın altyapısı doldurma bir altyapı. Burada önlem almazsanız bina kullanılmaz hale gelir. Bunu hem yazılı hem de sözlü olarak Meclis’te gündeme getirdim ama herhangi bir cevap ya da hareket olmadı" ifadelerini kullandı.






Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL