28 Ekim 2015 Çarşamba

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLÜRSE SORUNLAR DİKKATE ALINACAK?


DAHA KAÇ KİŞİ ÖLÜRSE SORUNLAR DİKKATE 


ALINACAK?



EN SON İNTİHAR VAKASI HABERİ GAZİANTEPTEN GELDİ
Gaziantep Üniversitesi Şahin Bey Eğitim  ve Uygulama hastanesinde görev yapan Anestezi Teknisyeni GALİP AVŞAR intihar etmiştir. Malesef bu olay basına yansıtılmadı.


Yaptığımız araştırmalar sonucunda  çalıştığı birim sorumlu  hocası tarafından bu Anestezi Teknisyeni GALİP AVŞAR’ın psikolojik sorunları olduğu ilaç kullandığını ve bu birimden alınsın uyarısına rağmen hastane yetkililerinin Galip Avşar’ın daha önceden durumunu bildikleri halde ameliyathane ortamında çalışmasına göz yumdukları,Ayrıca yine arkadaşları Galip Avşar’ın durumuyla ilgili tedavi olmak istediğini de belirttiler. 

Bu konuda bir arkadaşı "Galip kardesimizin narkotik bağımlılığı vardı ameliyathaneden defalarca ayrılıp bundan kurtulmak istedi ama izin vermediler görev yeri değiştirilmediği ve idarenin bu çağrıyı yani yazılı beyana rağmen yer değiştirilmemesi  nedeni ile GALİP AVŞAR’ın intihar etti bilgisine ulaştık.



SORUMLULARIN ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILMASI YÖNÜNDE TAKİBİNİ YAPACAĞIZ.BUNDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN


AKTİF SAĞLIK-SEN olarak bir çok sessiz ölümlerde olduğu gibi buda basında yer almadı, ölüm nedeni, gerçekler belirtilmedi Sağlık çalışanlarının özellikle de bazı narkotik ilaçlara kolay ulaşabilen sağlık çalışanlarının gerçek ölüm nedenlerinin gizlenmesi, sorumlularla ilgili yasal, idari takiplerin yapılmaması sorunun daha da artmasına yol açacağını biz değil anketler söylüyor.

. 17 Kasım 2014 tarihinde mesai bitimi sonrasında görevini bırakan Galip Avşar’ın, hastaneden çıkış yapmayıp, Galip Avşar’ın arkadaşları ölümün hastanenin tuvaletinde aşırı doz a....n enjeksiyonu sonucu gerçekleştiği ifadesi yer almaktadır. Anestezi teknisyeni Galip Avşar’ın cesedinin 18 Kasım 2014 tarihinde tuvalette bulunduğu ve genç teknisyen 19 Kasım 2014 tarihinde Yeşilkent Mezarlığında defnedildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan ve geçtiğimiz günler içerisinde vefat eden Galip Avşar, ilaç kullanarak hayatına son verdiği düşünülmektedir Biz AKTİF SAĞLIK-SEN Olarak kurulduğumuz günden buyana hep şunu savunduk ÇALIŞAN SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ KURULMASINI ve Burada ayrıca Psikiyatri ve Psikologların  yer aması gerektiğini pisikolojik destek verilmesi gerektiğini ifa ettik.Yaşanan olaylar ve anket maalesef bizi desteklemektedir.

Sağlık Çalışanlarının neredeyse hepsi mutsuz. Olumsuz şartlar, böyle olumsuz bir eğilime sebep olabilir. Herkesin şapkayı önüne koyup, konuyu objektif bir biçimde değerlendirmesi gerekmektedir.


Son dönemdeki sağlık politikaları idarecileri başarılı olmalarını istemleri nedeni ile sağlık çalışanları üzerinde  baskıya dönüştü. Herkeste bir gelecek endişesi var. Araştırmamızda özellikle Ameliyathane,yoğun bakım ve acil servislerde çalışan arkadaşlarımızda depresyon bulgusuna rastlanmaktadır

Sağlık çalışanları, çalıştıkları ortam, son dönemlerde karşılaştıkları sıkıntılar nedeniyle yaşamlarından bezmiş durumdalar. Sağlık Çalışanlarında  peygamber sabrı yok, onlar da insan. 

Bakanlığın bu konuyu fark edip adım atmış olması çok önemli.
Saha tarama anketimizi sunduğumuzda,Sağlık Bakanlığı kurmayları bunu kabul etmekte hep tereddüt yaşadı.

Saha tarama anketimizi sunduğumuzda,Sağlık Bakanlığı kurmayları bunu kabul etmekte hep tereddüt yaşadı.

Bu ankette sağlık çalışanlarının %22 sinin intihara meyilli olduğu %6 sının intihar girişimini denediğini %7 sininde intiharı düşündüğünü ifade etmiştik.Ankette yöneltilen diğer bir soru ise “İntihar etmeyi neden düşünüyorsunuz?”  Katılanların, %25 ‘ekonomik’, %21 ‘idarecilerin baskısı’, %20 ‘tükenmişlik, %13 ‘ailevi nedenler olarak ifade edilirken“Sağlık çalışanları yaşadıkları baskı ve sindirmeleri, destek almadan kullandıkları antidepresan ilaçlar ile gidermeye çalışırken, çoğu dışarıdan,resmi kayıt altına girmeden,psikolojik destek alıyor demiştik ilaca kolay  ulaşım >% 1 olarak çıkmıştır bu nedenle %1 lik dilime dahil edilmemiştir

SAYGILARIMIZLA 
HÜSEYİN AYHAN
AKTİF SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI

Son dönemde yaşanan vakalardan bazıları şöyle:
- 7 Şubat 2005 - Gaziantep 75. Yıl Doğum Hastanesi'nde görevli anestezi teknisyeni Fırat Çelik, nöbetçi kaldığı gece doğumhanedeki odalardan birine girerek vücuduna enjekte ettiği ilaçla intihar etti.
- 21 Kasım 2006 - İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İsmail Aydemir, fakültedeki odasında sağ kasıktaki 'ana arteri' keserek yaşamına son verdi.

- 7 Ocak 2009 - Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çalışan anestezi teknisyeni E.K. (45) evinde ölü bulundu.
28 ŞUBAT 2009  2009 yılında Alanyada bir özel hastanede çalışan Anestezi Teknisyeni   olarak çalışan Funda Karcı (24), nöbet tutmak için hastaneye geldi. Yemek yedikten sonra servise çıkan Karcı, iddiaya göre telefonla konuştuktan sonra ameliyathaneye girdi. Kimsenin olmadığı bir anda ameliyathanenin anestezi bölümüne geçen Karcı, damar yolu açarak e…..n ve p….l iğnelerini koluna enjekte etti ve intihar etti

6 Şubat 2010 - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Buket Tasmacıoğlu, nöbet sonrası hastanedeki odasında ölü bulundu. Ayağına narkoz enjekte ettiği öne sürüldü.
07 Nisan 2010 2 haftalık evli anestezi teknisyeni H.Ç intihar etti Kayseri'de özel bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan 20 yaşındaki genç kadın, kendisine ameliyathanede kas gevşetici ile narkozlu iğneler yaparak intihar etti.

28.04.2010 Gaziantep Çocuk Hastanesinde İNTİHAR
Gaziantep Çocuk Hastanesinde 2 yıldır anestezi teknisyeni olarak görev yapan 12 yıllık hemşire Serpil Y. (31), rahatsız olduğunu belirterek Binevler Mahallesi’ndeki evine gitti. Otopside, Serpil Y’nin ayak parmağından damarına anestezi ilacı enjekte ederek hayatına son verdiği belirlendi

07 Nisan 2010 2 haftalık evli anestezi teknisyeni H.Ç intihar etti Kayseri'de özel bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan 20 yaşındaki genç kadın, kendisine ameliyathanede kas gevşetici ile narkozlu iğneler yaparak intihar etti.

02.10.2010 Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ndeki bir sağlık merkezinde anestezi teknisyeni olarak görev yapan 20 yaşındaki Alperen Eroğlu’nun iki kolunda izler bulunması, genç teknisyenin kendisine aşırı dozda narkoz enjekte ederek intihar etmiş olabileceği şüphesi üzerinde de duruluyor

- 20 Nisan 2011 - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde görevli Dr. Muhammet Fındık (26) gece nöbetteyken odasına çekildi. Gelen bir hastaya bakması için odasına giden hemşire, Fındık'ın cansız bedenini buldu.

- 22 Nisan 2011 - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Tıp Uzmanı, 33 yaşındaki Dr. Fatih Bilge gece nöbetinden çıktıktan sonra kolunaenjekte ettiği anestezi ilacıyla intihar etti.
- 12 Ocak 2012 - İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Dr. Rengin Ayçiçek eline ilaç enjekte ederek yaşamına son verdi.

02 Ekim 2012 Anestezi teknisyeni ameliyathanede ölü bulundu Orhangazi ilçesinde özel bir tıp merkezinde 1 ay önce işe başlayan anestezi teknisyeni, ameliyat odasında cansız bulundu.Alınan bilgiye göre, anestezi teknisyeni Alperen Eroğlu'nun (20) sabah işe başlamadığını gören mesai arkadaşları, ameliyat odasına girdi. Genç teknisyenin cansız bedeni ile karşılaşan arkadaşları, sağlık merkezi yöneticilerine bilgi verdi.

 11.07.2013 Anestezi teknikeri ölümü enjekte ettiADANDA  ANESTEZİTEKNİKERİ OLARAK GÖREV YAPAN AYŞE ŞEN İNTİHAR ETTİ Adana'da Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak görev yapan 27 yaşındaki Ayşe Şen'in bunalıma girerek önceden hazırladığı iğneyi koluna enjekte etti.

12 Haziran 2013Anestezi Uzmanı İntihar Etti Başkale Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı olarak görev yapan 27 yaşındaki Özkan Oflas, dün gece kaldığı Muradiye Öğretmenevi'nde tabancayla başına bir el ateş ederek intihar etti.
17 EYLÜL 2014 tarihinde Van Ercişte özel bir hastanede görev yapan  Anesteszi Teknisyeni Hanife BİLGİN  hastanenin 5.katından atlayarak intihar etti.Bu olayda basında yer almadı

 17 Kasım 2014 tarihinde mesai bitimi sonrasında görevini bırakan Galip Avşar’ın,
hastaneden çıkış yapmayıp, Galip Avşar’ın arkadaşları ölümün hastanenin tuvaletinde aşırı doz aldolan enjeksiyonu sonucu gerçekleştiği ifadesi yer almaktadır

BU SON OLSUN

Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL