28 Ekim 2015 Çarşamba

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİNE NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİNE NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR?


SAĞLIK BAKANLIĞINI KINIYORUZ.
Sağlık Bakanlığı bir kara lekeye daha imza attı, Entegre İlçe Hastanesindeki görevini bırakmayan Aile Hekimi Sözleşmesi Fesih edildi, Şırnak Güçlükonak İlçe Kaymakamının rahatsızlanan eşine bakmak üzere evine gitmediği için, Şırnak Valiliği tarafından yapılan soruşturma sonucu 45 ihtar puanı verilmiş kurum yetkilileri hızını alamamış talimat üzerine 10 kişilik ekiple ilçeye giderek yaptıkları baskın tarzı  denetim sonucunda, 95 ihtar puanı verilerek, toplamda hukuki dayanağı olmayan 140 ihtar puanıyla aile hekimliği sözleşmesi kanunlara aykırı olarak fesih edilmiştir.

 ACİLDE görevli  tek hekim olduğu  çalışma alanını terk etmediği ve görevinin gereklerini  yaptığı için  Kaymakam mülki amirlik konumunu kullanarak tek hekim olan  Dr.Mehmet Zeki TÜRE yi eşinin rahatsızlığı için  doktoru evine  çağırdı çalışma alanını terk etmeyen acilde olması gerektiğini ifade eden Aile Hekimi Doktora (Dr.Mehmet Zeki TÜRE)  kaymakamın ayağına gitmediği için  kaymakamın konumundan dolayı korkan Sağlık Bakanlığına bağlı Şırnak İl Sağlığı Müdürlüğü  yetkileri hekime 140 ihtar puanı  vererek aile hekimliği sözleşmesini fesih etmiştir. Sağlık Çalışanına  BASKI ve SİNDİRME devam ediyor.

 Sayın Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı yetkililerine soruyoruz bu hukuka aykırı olayı sizin kendinize yada bir yakınıza,yada çocuğunuza  yaşatılıyor olsa ne yapardınız? Aile hekimi olarak bir çalışan hekimi Anayasamızın 17-18 maddesine aykırı olarak  acilde çalışmak üzere görevlendiriliyor Burada mesleki etik ve tıbbi etik gereği  görev alanının sorumluluğunu taşıyan hekimin sözleşmesi fesih ediliyor.

BU NASIL BİR ADALETTİR Kİ BAKANLIK SUSUYOR? KAYMAKAMDAN MI KORKULUYOR? SAYIN BAKAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜZERİNDEKİ   BU KARA LEKEYİ SİLMEK  VE BASKIYI ,KALDIRMAK SİZİN BOYNUNUZUN BORCUDUR, BUNCA HUKUKSUZLUK VE BASKI VARKEN BİRDE BAŞKA KURUM AMİRLERİNİN BASKISI NEDENİ İLE SIKINTILAR YAŞAMAK İSTEMİYOR .ARTIK BU BASKILAR BİZİM SABRIMIZI TAŞIRIYOR…
            Şimdi şunu soruyoruz; Eğer bu hekim acilden ayrılmış ve kaymakamın eşini muayeneye gitmiş olsa,acile bir intox,havale geçiren bir çocuk,karbon monoksit zehirlenmesi,yada MI geçiren bir hasta gelmiş olsa hastaya ilk müdahale ,edilememiş olsa hasta kaybedilmiş olsa ne olurdu? CEVAP BEKLİYORUZ
Böyle bir durumda  bu hekime ne yapılırdı acaba ? Haklı iken sözleşmesi fesih ediliyorsa işte o zaman bu hekimin meslekten men cezası verilirdi her  halde … Ayrıca aile yakınlarının yaşatacağı baskı ve darp girişimleri,şiddeti düşünmek bile istemiyoruz.
            Sağlık Bakanlığını Diğer Kurum amirlerine karşı KORUMAYA DAVET EDİYORUZ. KENDİ PERSONELİNİ BU KADAR DIŞLAYAN BAŞKA BİR BAKANLIK VARMIDIR?
Kaymakam istediği için soruşturma başlatılıyor peş peşe cezalar veriliyor ama kimsenin sesi çıkmıyor,bundan sonra görevli aile hekimleri nöbetlerde idari yönden sahip çıkılmadığı için hastaları bırakarak görev alanlarını terk ederek,mülki amir çağrılarına gideceklerdir. Peki hizmet almaya gelen vatandaşların hastaları ne olacak? Sağlıkta Dönüşümden Bahseden Sağlık Bakanlığı Yetkilileri Hayal görmeye devam ediyor.Ayrıca personellerine sahip çıkamıyor.   
SAĞLIK BAKANLIĞINI GÖREVE  DAVET EDİYORUZ. TÜM SAĞLIK  PERSONELLERİNE YAPILAN HAKSIZ  UYGULAMALARA VE MOBBİNG BASKILARINI  DURDURMAYA DAVET EDİYORUZ. SON 10 (ON)YILDA  VERİLEN CEZALARI TEKRAREN İNCELEMEYE  AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ.
Evet görülen tablo şu; hasta yakınlarına  cahil deyip yapılanları  hasta psikolojisine bağlayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu okumuş aydın aynı zamanda da ilçenin kaymakamı olan kaymakam ile ilgili nasıl bir açıklama yapacak.Aynı şekilde İçişleri Bakanlığının,ADALET BAKANLIĞI'NIN  tavrı ne olacak bekliyoruz.
M.Kemal Atatürk’ün şu sözünü burada kullanırsam ayıp etmiş olmam “Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar.
            Ülkemizde çalışanların haklarını korumak için kurulan sendikalar neden susuyor,sadece kendi üyesi oluncamı müdahil olacaklar, beyler gemi su alıyor,burada birlik olunması ve bu olayı ortak eyleme dönüştürülerek bu haksız sözleşme  feshine dur demelidir. Biz AKTİF AĞLIK-SEN olarak AHEF in alacağı her türlü karara destek vereceğimizi deklere ediyoruz.
Şırnak ili Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Mehmet Zeki TÜRE'ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor.AKTİF SALIK-SEN olarak her şartta yanında olduğumuzu ifade ediyoruz,ayrıca yapılan MOBBİNG’ i ve hukuki dayanağı olmadan dosya tamamla cezlandır mantığı ile yapılan FESİH İŞLEMİNİ KINIYORUZ. İLGİLİLERDEN  ACİLEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ…
SAĞLIK BAKANLIĞINI VE KURUMLARINI DA KORKMADAN ADİL VE ADALETLİ ŞEKİLDE İNCELEME VE ARAŞTIRMA YAPMAYA DAVET EDİYORUZ. HER ZAMAN  DEDİK  LİYAKATSIZ AMİR HER TÜRLÜ  GÖEVSEL EKSİKLİĞE  AÇIK OLUP  BİAT KÜLTÜRÜ İLE EMİR SORGULAMADAN KENDİSİNE VERİLEN  ROLÜ OYNYACAKTIR.
Saylarımla
Hüseyin AYHAN
Aktifağlık-Sen
Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL