2 Kasım 2015 Pazartesi

Sağlık Çalışanının Maaşından 150 TL Kesinti Olur.

Sağlık Çalışanının Maaşından 150 TL Kesinti

Sağlık personelinin maaşından yapılacak olan kesintiye dair ayrıntılar haberimizde.

Aktif Sağlık-Sen Genel Başkanı olan Hüseyin Ayhan, şu an 450.000 sağlık personelinin maaşlarından yapılacak kesintilerle bir fon oluşturulacağını ve fonda biriken paranın emekli ikramiyesine ek bir ödeme olarak dağıtılacağını ifade etti. Döner Sermayenin Emekliliğe yansıtılmasını müjde gibi sunan sendikalara, "Sağlık personelinden yapılacak bu kesintiyi açıklayın" ifadelerini kullanan Ayhan, "Her sağlık çalışanının taban maaşından her ay 150 TL kesinti yapılacak. Yapılacak olan bu kesintiler bir fonda toplanacak. Özel hayat sigortalarının çalışma mantığına benzeyen sistemde toplanacak paralar, emeklilik ikramiyesine eklenecek" açıklamasını yaptı.


Maliye Bakanlığı'nın şimdilik sağlık personellerinin döner sermaye ek ödemelerinin emeklilik maaşlarına yansıtılması uygulamasına sıcak bakmadığını vurgulayan Ayhan,  "Aynı zamandasağlık çalışanlarının maaşlarından %19 oranında bir kesinti yapılması tasarlanıyor. Binde 5 oranında da Damga Vergisi kesilecek. Başka bir deyişle 830 TL taban maaşı alan bir sağlık personelinden 150 TL'ye yakın bir kesinti yapılması tasarlanıyor" bilgisini verdi.


"Diğer bakanlıklarda çalışan memurların aldıkları maaş ve ek ödemelerin tamamı emekliliğe yansırken sağlıkçıların bundan mahrum edilmesi hükümetin ve sendikaların en büyük ayıbıdır" tepkisinde bulunan  Ayhan,  " Kendi ayıbını örtmeye çalışırken bile övünmek sağlık çalışanları ile resmen dalga geçmektir. Şayet samimi iseniz yanıt verin; Döner sermayeler emekliliğe yansıtıldığında yapılacak olan kesintileri sağlıkçılar mı yoksa Devlet mi ödeyecek?” ifadelerini kullandı.



Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL