28 Ekim 2015 Çarşamba

Neden Korkuyorsunuz?

Neden Korkuyorsunuz?


          
  Daha yönetim kurulu yeni oluşturulmuş, kurulum  evrakları  resmi makamlara  intikal ettirilme aşamasında ama bakıyorsunuz ki  birileri rahatsız.

Yok bu isim falan sendikanın kolu,  yok bu partinin yanı daha neler neler...

 Kesinlikle bizim kimse ile göbekten bağlılığımız ve  ironik bir yapımızda yok

            Ama gelin görün ki isim benzerliği yüzünden insanlara hemen etiket yaftalayarak bir yerlere gönderme, bir yerlere yamama çalışması başladı bile . Ya eğitim kolunda benzeşen bir isim yüzünden  nedir bu baskı anlamadım? 

Bu ülkede manevi değerler kaybediliyor kimsenin sesi çıkmıyor.İsim benziyor diye  insafsızca eleştiriler .Bu ülkede Türklükte,İslamı yaşamakta kimsenin tekelinde değil kardeşim. Biz vatanımızı her türlü rengi ve inancı ile  seviyoruz.

            Bu ülkede yetkili sendikacılık yapanlar ve halen yapmaya çalışanlar gibi sivil toplum hareketi yapma olayını kucağımızda bulmadık.Ya da al sen buradan devam et diyen olmadı.

            Bu güne kadar sivil toplum örgütçülüğünün her kademesinde yer aldım. Ulusal ve uluslararası yaklaşık 125 sempozyuma katılan birisiyim. Ve sahayı çok iyi  bilenlerdenim.

            Meyve meyvedir aynı görevi görür diyenlerden değilim. Her meyvenin ayrı bir görevi, tadı ve özelliği olduğunu biliyorum.
            Bu sempozyumlarda ve bakanlık çalışmalarında  amacım  hep sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi, Görev Yetki ve Sorumluluklarının belirlenmesi noktasında olmuştur.

            Bunu da bir büyümün dediği gibi "gidemediğin yer senin değildir" sözünü aklımda tutarak bu etkinliklere katıldım.

            Yaklaşık sekiz yıldır iki sağlık derneğinin genel başkanlığını yaptım,  bugüne kadar bu dernekleri herhangi bir siyasi platformla yan yana hareket ederken ya da bir zümre ile hareket ederken gören varsa ispatlasın. Biz bu dernekler vasıtası ile çok şeylere imza attık.

Bu güne kadar sağlık çalışanları ile hep iç içe olduk sorunlarına çözüm bulduk bulamadıklarımız mutlaka olmuştur. Memnuniyet görecelidir.

            Bu güne kadar sağlık camiasında gerek kamu gerek özel sektörde çalışan sağlık personellerine balık tutmayı öğreterek hayatlarını idame ettirmelerini öğrettik. Kesinlikle makam ve mevki düşkünlüğü peşinde olmadık. 

Olmadık diyorum çünkü biz iki dernekte yönetim olarak fikir birlikteliği içinde çalışmaları yaptık. Öyle ki yönetimlerimizde her siyasi görüş ve inançtan insanlar vardı ve kimseyi oncu buncu diye kısıtlamadık. 

Böyle davranarak ülkede STK bakış açısını bir nebze olsada değiştirdik Bunun için mutluyuz. Çoğu yerde referans dernekler olduk.Bu bizim için onur verici bir tablo idi.

            Biz bu ülkede iyilerin dostu kötülerin korkulu rüyası olduk. Bu güne kadar çok yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma olaylarının aralanmasında katkıda bulunduk. Sağlık personellerinde STK larında sadece üyeliklerini alıp sonrasında asla unutmadık. 

İmkanlarımız dahilinde çalışmalar yaptık. Bunlarda ne kadar başarılı olduk bunu zaman gösterecek. 

            Sağlık personelleri korkutulmuş, sindirilmiş, hür ve bağımsız olarak hareket edemiyor. Ya sendika yöneticileri tarafından baskılanıyor ya idareler tarafından baskılanıyor. Şunu hemen belirtmeliyim ki benim üyelerimin üzerinde oluşturulacak baskı ve sindirme olaylarında çekinmeden yargı yolunu kullanmak kanunlar ve yasalar önünde en doğal hakkımızdır. Kimse ile kişisel kavgamız yoktur.

Bu sendikada duygularla hislerin karışmasına asla müsaade yoktur.
            
Dün yaptığım gibi hak arama noktasında dimdik sağlık personelinin hep yanında olacağım.

            Gelin görün ki sağlık personeli kişisel rahatlıkları yüzün den hak ve haklının yanında değil, gücün yanında yani şeytanın avukatlığını yapmakta .

 Bunu da ya beni başka servise verirlerse ya sorumluluğumu alırlarsa yada il içinde başka yere gönderirlerse şeklinde yaklaşımla kendilerini avutmaktadırlar.Gemi batıyor UYANIN bu yolun sonu hayır değil.

            Ya şahsi egolarını tatmin etmek ve biryerlerde koltuk kapmak için ordan oraya sıçrayan zavallılara ne demeli? Evet zavallılar diyorum çünkü bu duruş omurgasızlıktır. 

Biat etmeyi özgür düşünememeyi beraberinde getirmektedir. Kul hakkı v.b söylemleriniz olacak ama insanları savunmak yerine idarelerle bir olarak ceza yağmuruna tutacaksınız ve savunmayacaksınız.

            Ben inancımı yaşarken Allah ile arama kimseyi dahil etmem. İnancımı islam esasları üzerine yaşarım kimseden emir telakkisi almam.İslamı yaşamak için birilerine gerek yok. Rehber belli,önder belli ötesi yok.

            Eğer bir gün bu harekette başka hareketlerde olduğu gibi omurgasızlık olursa yine eleştirir ve gereğini yapmaktan çekinmem.

            Ben ve bu sendikada şuan görev yapan arkadaşlarımın ortak görüşü şudur.


  • KİMSEYE DAYANMADAN, KİMSENİN SAĞI SOLU,ARKASI OLMADAN DİK DURUŞ  SERGİLEYEN SENDİKACILIK YAPMAK
  • HER SİYASİ ÇİZGİYE EŞİT MESAFEDE DURARAK SADECE MESLEKİ HAKLARIN ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPMAK
  • DÜN BİZ BU DURUŞU SERGİLEDİK VE BAŞARDIK BURADA DA BAŞARACAĞIZ.
  • BİZİM TEMEL İLKELERİMİZ SAMİMİYET VE DOSTLUK ÜZERİNE KURULUDUR.
  • FORMLAR A ATILAN İMZA BİZİİÇİN ÇOK DEĞERLİ VE ANLAMI ÇOK FARKLIDIR.
  • TEMEL SLOGANIMIZ : MESELE, MESLEKLERİN ÖZLÜK HAKLARI  VE SORUNLARIDIR,GERİSİ TEFERRUATTIR. MESLEKLERİ ÇATIŞTIRAN DEĞİL BARIŞTIRAN OLACAĞIZ.
  • KORKMAYAN,  BEYİN GÜCÜNE İNANAN, KALBİ MESLEK SEVDASI İLE ATAN HERKESİ BU OLUŞUMA DAVET EDİYORUZ.








                                                           SAYGILARIMIZLA



Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL