18 Kasım 2015 Çarşamba

BU ÇAĞDA! İMZA ATMASINI BİLMEYEN SENDİKA AĞALARI VAR

BU ÇAĞDA! İMZA ATMASINI BİLMEYEN SENDİKA AĞALARI VAR


SENDİKACILIKTA
Yüzyılın SKANDALI!

İMZA ATMASINI BİLMEYEN 

SENDİKA AĞALARI VAR!


 


"""
SAĞLIK SEN ÜYELİKLERİ SAHTE ÇIKTI !"""


S

endika üyeliği basit ve sıradan bir belge olmadığından, şekli, içeriği ve her türlü detayı mevzuatla düzenlendiğinden, yine sendika üyeliği; Sendikayla gerçek kişiler arasında mali, sosyal ve hukuki sonuçlar içeren ve de karşılıklı irade beyanına dayanan bir sözleşme olduğundan, resmi evrak ve sözleşmelerde karar başkasına! imza bir başkasına! ait olamayacağından, Sağlık-Sen üyeliklerinde (üyeliğe kabul kısmında) kime ait olduğu belli olmayan son derece basit ve uyduruk çizgiler bulunduğundan, kısaca, Sağlık-Sen üyeliklerinde sendika yetkilisine ait bir imza bulunmadığından;
Sağlık-Sen Sendikasının üyelikleriKanuna Aykırı, Usulsüz ve Sahtedir.


Bu iddiayı ilk kez ortaya attığımızda Bakanlık yetkilileri ve sağlık sen başkanları “Hayrete düşerek, Nasıl Yani?” Demekten kendilerini alamadılar.


İkinci senemizde, aynı iddiaları içeren bir rapor hazırlayarak Çalışma Bakanlığının kapısını çaldığımızda; Kendilerinin kanun uygulayıcı veya denetleyici değil sadece uygulamaları gözetleyen ve raporlayan bir kurum olduklarını, iddialarımıza yönelik yargıya başvurmamız gerektiği cevabını verdiler. Çalışma Bakanlığının bu cevabı üzerine “Evrakta ve İmzada Sahtecilik, Devleti ve Kişileri Zarara Uğratmak” başta olmak üzere birçok iddiayla birlikte adli makamlara başvurduk. Adli soruşturma sürecinde;


1.) Sağlık Sen Genel Merkezi 17.07.2014 tarihli 3 sayfalık savunmasında, “Sendika üyeliklerinde genel merkez yöneticilerinin imzasının bulunmak zorunda olmadığını, üyeliklerde ve imzada bir sahtecilik yapmadıklarını, Sağlık Sen Üyeliklerindeki imzaların Sendika Genel Merkez Yetkilisine Ait Olduğunu ve Sahte Olmadığını” beyan etmişlerdir.


2.) Savunmanın sonuç kısmında ise; “Üyeliklerdeki bütün imzaların Sendika Genel Merkez yetkilisine ait olduğunu ve imzaların SAHTE OLMADIĞINI, böyle bir sahteciliğin de gereksiz olduğunu” beyan etmişlerdir.





3.) Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının “Yetkisizlik Kararına”karşılık Sağlık Sen Genel Merkez karar defterinde bulunan imza örnekleri ile Sağlık-Sen’e ait çeşitli sayıdaki üyeliklerde bulunan imza örneklerini sunarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığımız itiraz ve başvuru üzerine;




Sağlık Sen Genel Merkez Yöneticileri önceki beyanlarını İNKAR ETMİŞLER, tam aksi yönde savunma yaparak, dosya içeriğindeki Sağlık Sen’e ait üyeliklerde bulunan imzaların Sendika Genel Merkez Yöneticilerine ait olmadığı gibi bu imzaların kesinlikle kendilerine ait olamayacağını, Isparta İlindeki Şube Yetkililerince böyle bir işlemin yapıldığını beyan etmişlerdir.




4688 sayılı kanuna göre sendika üyelikleri üç nüsha halinde düzenlenmek ve sendikalar, onaylı bir suretini üyenin kendisine vermek zorundadır.Yasaya göre aksi yöndeki davranışlar adli para cezasını gerektirir. Ancak sağlık iş kolundaki sendikalar uzun yıllardır bunu yapmıyorlar. Sebebine gelince yapılan bu tür sahteciliklerin ortaya çıkmaması içindir.


4688 sayılı Kanuna ve sendika tüzüklerine göre üyelik başvurularını değerlendirmek, üyeliğin kabulüne veya reddine karar vermek ve üyelik formlarını imzalamak sendika genel merkezi yönetim kurulunun görevi, yetkisi ve sorumluluğundadır. Bu yetki bağlı yetki olup il teşkilatlarına veya bir başkasına devredilmez.


En az 10 yıldır Sağlık-Sen’in üyelikleri Sendika Genel Merkezine gönderilmeden İl Başkanları veya diğer yetkisiz kişilerce tesis edilmekte, üyeliğe kabul kısmına imza atmak yerine çeşitli çizgiler veya figürler yapılmaktadır. Bu figürlere imza demek için insanın ya kör olması ya da hiç imza atmayı bilmemesi gerekir. Sağlık Sen üyeliklerindeki bu çizgi veya figürler Sağlık Sen il başkanlarının, mutemetlerin ve diğer yetkisiz kişilerin elinden ve kaleminden çıkmaktadır. Yüzbinlerce Sağlık Sen üyeliği bu şekilde tesis edilmiştir.


Sendika başkanlığı yapan bir kişinin 80 çeşit imzası olmaz. Ancak Sağlık Sen üyeliklerinde en az 80 çeşit imza/çizgi figürü mevcuttur. Çünkü, Sağlık Sen üyeliklerinin tamamı Sendika İl Başkanları ve diğer yetkisiz kişilerce tesis edilmekte ve üyeliklere imza atılmaktadır. Onun için Sağlık-Sen üyeliklerindeki imzalar ait olduğu Vilayete göre değişiklik gösterir.
Genel Merkeze her gün binlerce üyelik başvurusu gelecek ve siz her defasında Isparta için başka, İstanbul için başka imza atacaksınız öylemi? Üyelik formunda memurların imzası bulunmak zorunda! ancak sendika yetkilisinin imzası olmasa da olur öylemi? Siz hangi çağda yaşıyorsunuz beyler?
Bir üyelik formuna çizgi çekmek ile imza atmak arasında en fazla iki saniye oynar. Sizlerin yeni bir üye için ayıracak 2 saniye vaktiniz yoksa bu işi yapmayın beyler. İşte yetkisiz imza örneklerinden bazıları;







Sağlık iş kolunda en az 10 yıldır yapılan bu uygulama ve sahtecilikler Eğitim, Tarım, Enerji, Diyanet ve diğer işkollarında da yapılıyorsa, Allah rahmet eylesin! bu ülkede sendikacılık hiçbir zaman yapılmamış, sürekli sahtecilik yapılmış, devletimiz ve kişiler zarara uğratılmış demektir.

Sağlık personeline soruyorum; Daha imza atmasını bilmeyenler mi sizin hakkınızı savunacak? Onlar ancak sizi masalarda yüz üstü bırakıp, kapalı kapılar ardında koltuk pazarlığı yapmayı bilirler.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz! Diyen atalarımız ne güzel söylemişler. Her sahteciliğin bir bedeli vardır. Doğru yoldan gitmek varken hedefe çabuk varmak için yanlış yola ne gerek var. Usta şair Necip Fazıl’ın dediği gibi;


Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.


Hüseyin AYHAN
Aktif Sağlık Sen
Genel Başkanı



Bu yazının tüm hakları Aktif Sağlık Sen'e aittir. www.aktifsagliksenhaberbulten.org biçimindeaktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL