18 Kasım 2015 Çarşamba

HALEN SENDİKA AĞALARI VAR



SENDİKACILIKTA KALİTE YOK!SENDİKA AĞALARI VAR


Yazının başlığını okuyunca “sendikacılık yapan var mı ki kalitelisi olsun!” diyenleri duyar gibiyim. Özellikle sağlık iş kolunda sendikayı amacının dışında kullananlar ve sendikacılığı bireysel çıkarları için kullanan o kadar çok insan varken. Ama unutmayalım ki; Bu fırsatı onlara veren sağlık iş kolunda çalışanların sayısı da oldukça fazladır. Hani “insanlar hak ettiği gibi yönetilir” lafı burada cuk! diye oturuveriyor.


Sendika temsilcisinin bilgisizliği ve sendikanın ne işe yaradığını bile bilmeyen, zamanında gönül-hatır için yada baskı altında mecbur bırakılan sendika üyeleri ve çıkarları uğruna siyasi iktidara yanaşan sendika yöneticileri… Hepsi cahilliğin ürünüdür.

Daha sendikasının adını bilmeyen veya karıştıran sağlık personelinin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur ülkemizde.

Şu anda memurun ve memurlar arasında en düşük maaşı alan sağlık personelinin mağduriyetinin sebebi de şu andaki yetkili sendika ve muhalif görünen yani koltuk değneği diğer sendikalardır.

Çalışanlarında bir yerde haklılık payı var. Avukatların, polislerin göz altına alınıp, hatta savcı ve hakimlerin sık sık yerlerinin değiştirilip görevden alındığı bir ülkede memurların korkması gayet normal karşılanıyor.

“Aman kimi alırlarsa alsınlar, vardır bir suçu!” diyenlere bir gün sıranın sana gelmeyeceğinin garantisi var mı?

Fakat bu zihniyeti yıkmak tabi ki biz çalışanların elindedir. Korkmadan hareket edip, doğruyu söyleyenin yanında olmalıyız. Dilsiz şeytan olmadan doğruları “birlikte” söylersek kimse karşımızda duramaz.

En basit şekilde örnek vereyim; Memuru masa başında satıp yıllık 123 TL ücrete mahkum eden yetkili sendikadan istifa etmediğiniz sürece hepimiz bu yapılanlara müstehakız! Masa başında memuru satanların adı bir partiden milletvekili adaylığı için konuşuluyor. Kaliteli sendikacılık bu olsa gerek!

Lafı gelmişken söyleyeyim, biz Aktif Sağlık-Sen olarak hiçbir siyasi partinin, grubun arka bahçesi değiliz ve olmayacağız. Çalışanların hak ve menfaati için sendikacılık yapmaya geldik. Malum sendika gibi makam-mevki sözü vermiyoruz, birilerine yaranma derdimiz de yoktur.

Bu arada “kaliteli sendikacılığı” görmek isteyenleri Aktif Sağlık-Sen’e üye olmaya davet ediyorum.


Aktif Sağlık-Sen
Şube Başkanı
Turgay KARAKOÇ


Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL