31 Ekim 2015 Cumartesi

MEMUR SENDİKAYA NASIL ÜYE OLUR?

MEMUR SENDİKAYA NASIL ÜYE OLUR?

Usulüne uygun şekilde kurulmuş kamu görevlileri sendikalarına Devlet memurlarının serbestçe üye olmaları mümkün olabilmekle birlikte, sendika üyesi olma konusunda Kanunla bazı esaslar da getirilmiştir.


Kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için oluşturulacak sendikalara üye olmaya ilişkin hususlar 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda düzenlenmiştir.

Kanunda yer alan hükümlere göre;

-Devlet memurları, çalıştıkları işyerinin bulunduğu hizmet kolunda kurulmuş olan bir sendikaya serbestçe üye olabilirler.

-Aynı anda birden çok sendikaya üye olunamaz. Aynı anda birden çok sendikaya üye olunması durumunda, sonradan olunan üyelikler geçersiz sayılır.

-Devlet memurları, sendika üyeliğini; üç nüsha olarak doldurup imzalayacakları üye formuyla ilgili sendikaya başvurmaları ve başvurularının sendika yetkili organı tarafından kabul edilmesiyle kazanırlar. Yapılan üyelik başvurusu ilgili sendika tarafından 30 gün içinde reddedilmediğinde, üyelik isteği kabul edilmiş sayılır.

-Sendika üyelik başvurusu kabul edilmeyen memur, sendikanın bu kararına karşı 30 gün içerisinde ilgili iş mahkemesinde dava açabilir.

-Memurun sendika üyeliğinin kesinleşmesi durumunda, başvuru formunun bir örneği ilgili sendika tarafından memura verilir ve başvuru formunun bir örneği de 15 gün içinde memurun işverenine gönderilir.

Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL