4 Kasım 2015 Çarşamba

"Sağlık meslekleri öldü, yaşasın işsizlik"



Bir zamanlar sağlıkta bazı meslekler vardı, hatırlarsınız. Allah rahmet eylesin bazıları öldü; bazıları da meslekler ölmek üzere can çekişiyor Sonrasında zaten çalışan ölüyor.

Günün birinde güzel ülkemde; laboratuvar mesleğini herkes yapar oldu, Laboratuar Teknisyenleri ve Teknikerleri için meslek öldü.

Bu, nasıl bir durum tarifi yok anlatılmaz yaşanır. Bir gün Ülkenizin Sağlık Bakanlığı Bir genelge düzenler ve artık bu meslek yok,çünkü artık cihaz başı eleman tanımı vardır, sokaktan tutuğunu getirdiğini çalıştır.Millet Vekiline göre ,Sağlık Bakanlığına göre ,Yöneticilere göre hatta uzmanlara göre her şey normaldir.

 BİR SABAH kalkarsanız ki her şey altüst olmuş, hayatınız karabasana dönmüş. Bunda suçlu sadece Milletvekilimi,Sağlık Bakanlığımı ,Yöneticilere,uzmanlar,eğitimciler mi? 

Suçlu biz çalışanlarda suç yok mudur. Sadece rahatını düşünenler,saat hesabı,Dakika hesabı yapanlar,mesleğine sahip çıkmayanlar,sesiz kalanların suçu yok mu bu meslek kendi kendine ölmedi her halde? 

Ben kamuda çalışıyorum bana bir şey olmaz diyenler Alın Size KAMU HASTANELERİ BİRLİK YASA TASARISI “ hadi bir şey olamaz diyen meslektaşlarım. Konuşun susmayın neden ? öldü bu meslek ben söyleyeyim; kanunları bilmemek ,Anayasadan,Uluslar arası anlaşmalardan doğan eylem haklarını kullanmak yerine siyasilerin arkasına yada sendikaların iktidar gücüne sarılıp sessiz kalmak,

Düşünün mesleğinizde 20 yıllık çalışansınız ve yaşınız 44 işsiz kaldınız. Mesleğinizde ustasınız ama başka iş bilmiyorsunuz. 

Günün birinde laboratuarlık Teknikerliği ortadan kalkıyor, ne yaparsınız? İşsiz kaldığınızda iş ararsınız. Oysa burada arayacak işiniz de yoktur, 

Çünkü mesleğiniz ölmüştür. Bu durumu zaman içinde ne kadar çok yaşadık, kaç meslek var ki, gözümüzün önünde yitip gittiler: Nasıl kayboldular anlayamadık bile Adına AB uyum yasaları dediler ve meslekleri eğitim yerine sertifikaya dönüştürdüler. 

Daha acısı buna bile gerek kalmadı,siyasette tanıdık varsa sertifikada gerekmez buna da gerek yok.

Sadece Laboratuar teknikerliğimi öldü Hayır TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK(TDS) başka RADYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ Yetmez,AMELİYATHANE TEKNİSYENLİĞİ VE TEKNİKERLİĞİ Yeter mi? Yetmez ANESTEZİ TEKNİSYENLİĞİ VE TEKNİKERLİĞİ biraz daha sayalım Zaten Herkes HEMŞİRE,SAĞLIK MEMURU(TEKNİSYENİ) Her iş yapar o zaman ne gerek var bu kadar Sağlık Meslek Lisesine ,Sağlık Meslek Yüksek Okuluna bu okullarımız birde akredite değil(Uluslar Arası denkliği yok) daha acısı DEVLET MEMURLUĞU öldü Yaşasın TAŞERON İŞCİLK yani (MEMURLUK OUT ; KÖLELİK İN) 

Kamuda 657 deyim bana bir şey olamaz deyip yanındaki 4/Bli ve 4924’lü olarak çalışan meslektaşına hor bakıp ezen,onlarla alay eden bu özelleşmeye sesiz kalan sağlıkçılar ve sendikalar yaşasın KAMU SENDİKACILIĞI ÖLDÜ üyeleri nerden bulacaksınız bakalım? Hak aramada aynı masa ve sahaları paylaşmayanlar yarın vicdanlarınız da hesap verme zamanı değimlidir.


Bir zamanlar hastane hastalar azdı her şey manueldi ve o dönemde Sağlıkçı çok itibarlı, çok saygın bir meslekti. Kapitalist düzen günün birinde karar verdi, iki yıl içinde cihaz başı eleman ve hizmet karşılığı Tüm laboratuarlar özleşmeye başladı Sağlık Çalışanları (kenar köşe Polikliniklerde çalışmaya başladı (bir kaç eleman hariç) Sağlık meslek olmaktan çıktı. Herkes Sağlık Çalışanı oldu;Eğitimli Sağlık çalışanına gerek yoktu; YAŞASIN ARTIK MESLEK ölmüştü.



Sağlık Kurumlarında,tek tip memur vardı bir gün WORLD BANK ve IMF heyeti kapıdan içeri girdi Günün birinde adına "SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ" dillendirerek bu iş doktor üzerine kurdular ama bu yeterli değildi ne yapılmalıydı önce Personel Reform Yasası,Tam Gün Yasası Kamu Hastaneleri Birlik Yasa Tasarısı olmalı ve diğer sağlık personeli farklı statülerde çalışmalı ve tek başına hareket etmeleri engellenmeli ölüm gösterilerek sıtmaya razı olmalı idi çalışanlar,Aileler parçalanmalı,asker dönüşü işe başlayamamalı çalışanlar arasına döner sermaye nifakı içine de biber olarak katsayı farklılıkları tatlı olarak riskli birimler sokulmalı.

Ölüm duası olarak da yıllık izinleri kullanamamak okunmalı idi hey gidi günler hey yaşasın MESLEK ÖLDÜ
HÜSEYİN AYHAN
AKTİF SAĞLIK-SEN
GENEL BAŞKANI


Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL