18 Kasım 2015 Çarşamba

SENDİKACI DA BUNU YAPARSA?




SENDİKACI DA BUNU YAPARSA?

Nöbet Eylemindeki Doktora,
Yandaş Sendikacıdan Tutanak!
Kocaeli'nde Cumartesi Nöbetine karşı eylem yapan bir doktora Sağlık Sen Kartepe İlçe Temsilcisi Cemalettin Doğan tarafından tutanak tutulduğu iddia edildi.


Aile Hekimleri bir süredir aile sağlığı merkezlerinde cumartesi günü nöbet tutulması konusundaki tepkilerini dile getirmek için Cumartesi nöbetine karşı eylem yapıyorlar.

Sağlık Çalışanları Tepkili
Bizimkocaeli.com sitesinden Emrah Taştan'ın haberine göre, Kocaeli'nde Sendikaların çağrısıyla Cumartesi nöbetine karşı iş bırakan sağlık personeli hakkında SAğlık Sen Kartepe İlçe Temsilcisi Cemalettin Doğan tarafından tutanak tutuldu. Nöbet eylemindeki sağlık çalışanına bir Sendika başkanı tarafından tutanak tutularak eylem yapılmasına mani olunmaya çalışılması sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.


Tutanak İçin En Az 2 Kişinin İmzası Gerekir
28 Mart tarihli tutanakta Sağlık Sen ilçe temsilcisi Doğan'ın isim ve imzası mevcut. Doğan, Rahmiye Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli bir sağlık çalışanının işinin başında olmadığını tutanakla tespit etmiş. Ancak tutulan tutanakta Cemalettin Doğan'ın tek başına imza atması da tartışmalara neden oldu. Çünkü resmi olarak bir evrağın hukuken tutanak olarak kabul edilebilmesi için en az 2 kişi tarafından tutulması gerekiyor.






Sağlık çalışanları, aile sağlığı merkezlerinde Cumartesi nöbetlerine karşı yıl başından bu yana yürütülen eylemin Sendikal bir eylem olduğunu belirterek, savunma istenmesine tepki gösterdiler. Ayrıca aile sağlığı merkezlerinin telefonla aranarak kontrol edilmesi ve görevlendirme yazılarında valilik oluru bulunmaması da aile hekimleri tarafından eleştirilen konulardan.

Aktif Sağlık Sen olarak yandaş sendika başkanını kınıyoruz. Bir sendikacıya yakışmayan bu eylemi utanç verici buluyoruz.


Kaynak:
http://www.sendikahaberleri.com/Nobet_Eylemindeki_Doktora_Sendika_Baskanindan_Tutanak/Detay/17054

Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL