2 Kasım 2015 Pazartesi

Türk Seçmeni %85 katılım Göstererek Demokrasiinin geeğini Yaptı

Türk Seçmeni %85 katılım Göstererek Demokrasiinin geeğini Yaptı

Sayın Basın Mensupları;




Genel Başkan Hüseyin Ayhan, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamaması nedeniyle dün gerçekleştirilen 26. dönem parlamento seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Ak Parti, yüzde 49.41 oy oranı ile 316 vekil çıkararak tek başına iktidarı olmayı başardı. 1 Kasım seçimlerine yenilenen bildirge ve “öze dönüş” sloganıyla yenilenen bir listeyle giden Ak Parti vekil sayısını da 58 artırdı.



“Demokrasinin Gereklerine Uymak Gerekir ,vatandaş muhalefete gergin siyaset yada dış kaynaklı söylem ve yaptırımları kabul etmediğini 1KASIM 2015 seçimlerinde bir daha vatandaş tavrını tekrarlayarak belden aşağı siyaset yapmayın mesajı vermiştir” dedi.


Türk halkı; ılımlı, uzlaştırmacı siyasetinden vazgeçmeyeceğini başarılı çalışmalarını ödüllendireceğini ,çalışma yapmayanları sandıkta oyu ile cezalandıracağını gösterdi,yani sandık sonuçlarının Türk haklının iradesi olduğuna inanarak halkın iradesine,istek ve taleplerine kulak verilmesini ayrıca sandık sonuçlarına da saygı duyarak.yanlış tutum ve davranışlara girilmemesi gerektiğini ifade edreken ülkede kuvvetli ana muhalefet patisinin olmadığını muhalefetin alternatif siyaset üretmediklerini sadece söylem odaklı siyaset yaptıklarını,vatandaşın buna pirim tanımadığını sandıkta işaret etmiştir.


Bu seçimin kaybedenleri ve kazananları var,ancak ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen % 85 gibi rekor bir katılımla vatandaş sandığa giderek demokratik hakkını kullanarak demokrasiyi benimsediğini ifade etmiştir. Ayrıca siyasi parti liderlerine’de başkanlıklarınızı gözden geçirin mesajı vermiştir. “Seçim sonuçlarına saygı duymak, demokrasinin gereğidir.


Tüm siyasilerin söylemlerin daha yapıcı,uzlaşıcı olması gerektiği kanaatinde olduğunu. Her siyasi partinin sandık sonucunu iyi okuması gerektiğini ve gereğini yapmasını gerektiğini vatandaş sandıkta söylemiştir.

1KASIM 2015 tarihinde yapılan “MİLLETVEKİLLİĞİ” seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını ve seçimi kazan adaylara başarı dileklerimi ifade ediyorum dedi.





HÜSEYİN AYHAN

AKTİF SAĞLIK-SEN

GENEL BAŞKANI









Hiç yorum yok:

KAYBOLAN SADECE VEFA DEĞİL